Stoere schoolfietsen. Veilig op weg naar de middelbare school

De overstap naar de middelbare school is vaak hét moment om een andere fiets te kopen. Wat zijn de populairste schoolfietsen? Welke fietsmaat past bij een brugklasser? En hoe vervoert je kind de tas vol zware schoolboeken? Henk van Beek, fietsspecialist van Van Beek's Rijwielhandel in Voorthuizen, heeft de antwoorden.


Stoere schoolfietsen. Veilig op weg naar de middelbare school

E-bike of gewone schoolfiets?

De overstap naar de middelbare school betekent vaak dat je kind grotere afstanden moet overbruggen. Iedere dag, door weer en wind. Dat kan met een gewone schoolfiets, maar met een e-bike schoolfiets gaat dat natuurlijk net iets gemakkelijker. Vooral middelbare scholieren die dagelijks meer dan 10 kilometer moeten afleggen hebben een voorkeur voor een e-bike. Maar ouders van brugklassers denken daar soms anders over ;-)

Welke fiets is populair bij overgang naar brugklas?

Brugklassers willen een fiets die lekker rijdt en moeiteloos een zware schooltas kan vervoeren. En daarnaast moet een schoolfiets er ook nog eens hip en stoer uitzien. Er zijn gelukkig meerdere fietsen die aan deze eisen voldoen. Transportfietsen, schoolfietsen met een voordrager, zijn populair. Datzelfde geldt voor schoolfietsen met een tassendrager achterop. Al deze fietsen zijn ook verkrijgbaar als elektrische schoolfiets.

Fiets met tassendrager achterop of transportfiets?

Voor sommige scholieren is dit een lastige keuze. Een schoolfiets met een tassendrager achterop stuurt vaak lichter en is in vergelijking met een transportfiets ook lichter qua gewicht. Een transportfiets biedt de mogelijkheid om een fietskrat of fietsmand op de voordrager te plaatsen. De meeste transportfietsen hebben een stuurslot, dat voorkomt dat de fiets omvalt door het gewicht van de tas op de voordrager.

Welke maat fiets voor een brugklasser?

Een fiets voor de middelbare school koop je voor meerdere jaren, dus de fiets moet zeker niet te klein zijn. Wij houden daarom altijd rekening met de groeispurt die tieners doormaken. De lengte van je kind is bepalend voor de fietsmaat. Brugklassers zijn gemiddeld 140-170 centimeter. Nog niet alle scholieren zijn groot genoeg voor een volwassen fiets. Fietsen voor volwassenen zijn beschikbaar vanaf +- 155 centimeter (framemaat 47).

Tweedehands fiets voor middelbare school

Op zoek naar een goedkope fiets voor je brugklasser? Dan is een tweedehands e-bike of gebruikte schoolfiets wellicht een goede optie. Ons aanbod wisselt voortdurend, maar bij Van Beek hebben we altijd volop keuze in gebruikte fietsen voor middelbare scholieren.

Kom langs voor een proefrit

Twijfel je tussen meerdere soorten fietsen voor de middelbare school? Of ben je benieuwd of de mooie fiets die je online hebt gezien iets voor jou is? Kom langs voor een vrijblijvende proefrit op het ruime terrein naast de winkel. Onze fietsspecialisten adviseren je graag.