Vakmonteur in de schijnwerpers: e-bikes en saucijzenbroodjes

Thierry had 10 jaar lang zijn eigen fietsenzaak, maar is als vakmonteur bij Van Beek's Rijwielhandel ng gelukkiger. Zelfs na het verliezen van een weddenschap met zijn collega's.


Je hebt net op saucijzenbroodjes getrakteerd. Wat was de aanleiding?

Een verloren weddenschap. Er staat hier een heerlijke snoeppot. In tegenstelling tot mijn leuke collega's dacht ik dat ik daar wel een week vanaf kon blijven. Niet dus. Gelukkig ben ik ook dol op saucijzenbroodjes, dus het was zeker geen straf om te trakteren.

Je werkt sinds een jaar bij Van Beek's Rijwielhandel in Voorthuizen. Hoe ben je daar beland?

Ik had 10 jaar lang mijn eigen fietsenwinkel in Veenendaal en deed wel eens zaken met de mannen van Van Beek. Mijn eigen bedrijf liep goed, maar omdat ik geen personeel kon vinden, werd het me allemaal een beetje te veel. Toen Jarno van Beek hoorde dat ik ging stoppen, bood hij mij een baan aan. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Hoe bevalt het bij e-bikespecialist Van Beek's Rijwielhandel?

Geweldig! Ik kende de collega's en het bedrijf al, dus voor mij voelde de overstap een beetje als thuiskomen. De sfeer is hier goed, we hebben leuke klanten en de enorme winkel is natuurlijk fenomenaal. Zo'n groot aanbod fietsen vind je nergens anders in de regio.

monteur bij e-bikespecialist Van Beek's Rijwielhandel

Wat vind je het mooiste aan je werk als monteur?

De grote variatie. Het ene moment repareer ik een lekke band en het andere moment ben ik de motor van een e-bike aan het vervangen. En daarnaast geniet ik erg van het contact met de klanten. Ik houd van gezelligheid en een praatje.

Je bent n van de e-bikespecialisten van Van Beek. Wat is je specialiteit?

We werken zoveel met e-bikes dat deze fietsen nauwelijks geheimen voor ons hebben. De oorzaak van een storing hebben we meestal dan ook snel gevonden. Klanten waarderen onze expertise en komen dan ook uit de wijde omtrek.

Vandaag nog een storing opgelost?

Ja, toevallig net nog n via de telefoon. Er belde een mevrouw over een probleem met haar elektrische fiets. De motor hield er na een paar honderd meter steeds mee op. Ze was verbaasd toen ik vroeg of ze eens wilde kijken of er toevallig een magneetje in de spaken scheef stond. Binnen 3 minuten was het probleem verholpen!

Heb je als ervaren vakmonteur tenslotte nog een tip voor fietsliefhebbers?

Ja, let op je bandenspanning! Veel fietsers rijden rond op te zachte banden. Daardoor slijten je banden sneller, is de kans op een lekke band veel groter en is je accu door de hogere weerstand sneller leeg.