Winteronderhoud fiets. Zo helpen we je tweewieler de winter door

De winterperiode is voor veel fietsers het moment om een onderhoudsbeurt te plannen. Verstandig, want met een jaarlijkse onderhoudsbeurt verklein je de kans op een val of pech onderweg en verleng je de levensduur van je fiets. Maar wat doet Van Beek's Rijwielhandel eigenlijk tijdens zo'n winterbeurt?


Winteronderhoud fiets. Zo helpen we je tweewieler de winter door

Aandachtspunten vooraf

Voordat we met je fiets aan de slag gaan, vernemen we graag of er specifieke aandachtspunten zijn. Hoor je tijdens het fietsen bijvoorbeeld iets rammelen, zit er een onderdeel los of zijn er problemen met schakelen? Altijd handig om dit vooraf te melden, zodat we er rekening mee kunnen houden.

Ketting smeren

Bewegende onderdelen als de ketting smeren we met een speciaal smeermiddel dat helpt om roestvorming te voorkomen. Het resultaat van dit klusje merk je meteen als je op je fiets stapt: na de onderhoudsbeurt loopt je fiets weer gesmeerd.

Accu ebike

Tijdens de onderhoudsbeurt controleren we standaard de kwaliteit van de accu. Wat je zelf in de winter kunt doen om de levensduur van je accu te verlengen? Stel de accu niet bloot aan temperaturen onder het vriespunt, maar bewaar hem bij kamertemperatuur. En laad de accu 's winters af en toe op, ook als je minder fietst.

Versnellingen

Als fietser wil je soepel kunnen schakelen. Daarom besteden we tijdens een onderhoudsbeurt altijd de nodige aandacht aan de versnellingen. We controleren op slijtage, verwijderen vuil en zorgen voor de juiste afstelling.

Bandencheck

Tijdens de onderhoudsbeurt onderwerpen we de banden aan een grondige inspectie. Is er nog voldoende profiel? Zitten er sneden of scherpe voorwerpen in? Ook zorgen we voor de juiste bandenspanning.

Tip: check thuis ook geregeld je bandenspanning. Koude temperaturen kunnen leiden tot zachtere banden.

Spaakspanning

In een wiel zitten 36 spaken, die samen voor kracht en stabiliteit zorgen. Als er één los zit, is de kans groot dat er meer volgen. Daarom lopen we tijdens de onderhoudsbeurt alle spaken langs en zorgen we dat ze goed vast zitten.

Remmen

Goede remmen zijn cruciaal om veilig te kunnen fietsen. Tijdens de onderhoudsbeurt reinigen we de remmen, zodat de remprestaties weer optimaal worden.

Verlichting

Ook de verlichting is een aandachtspunt. In koude wintermaanden loopt de batterij van je fietsverlichting vaak sneller leeg.

Pedalen

Ook de pedalen vergeten we niet tijdens het winteronderhoud. We controleren of ze nog steeds een goede antislip werking hebben, zodat je voeten niet van de pedalen glijden. Dat kan namelijk tot gevaarlijke situaties leiden.

Schoonmaak

Het oog wil ook wat. Daarom leveren we je fiets na de onderhoudsbeurt altijd weer glimmend af. We adviseren om je fiets ook zelf geregeld te reinigen. Gebruik daarvoor een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel. Spoel je fiets daarna af met water en vergeet niet om hem goed af te drogen.

Winteronderhoud voor je fiets inplannen? Dat kan eenvoudig online of via telefoonnummer 0342 473 624