E-bike motoren

Welke e-bike motor moet ik kiezen?

 

Naast de capaciteit van de accu is de motor een van de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets. Hieronder vind je een overzicht van welke eigenschappen bij welke motor horen. Toch raden wij iedereen aan om eerst proef te komen rijden om te ervaren wat deze eigenschappen voor je betekenen in de praktijk. Wij hebben van alle soorten motoren demonstratie modellen staan zodat je echt kunt voelen of je wel de juiste keuze maakt.Achterwielmotor

 

De naam zegt het al deze motor vind je terug in het achterwiel van de fiets. Een achterwiel motor wordt vaak gebruikt in sportieve fietsen. Fietsen met een achterwielmotor zijn doorgaans voorzien van een van de beste versnellingsystemen deze schakelen door middel van derailleursysteem. Achterwiel motoren leveren in alle versnellingen het maximale koppel op het achterwiel waardoor deze uitermate geschikt zijn voor heuvelachtig gebied of als je snel een afstand wilt afleggen, kortom als echte power noodzakelijk is dan kies je voor een achterwielmotor. Naast dat is een achterwielmotor een van de meest natuurlijke manieren van fietsen. Klik hier voor ons assortiment achterwielmotoren.

 

 

 

Middenmotor

 

Deze motor vind je in het midden van de fiets terug. Een fiets met een middenmotor is makkelijk te besturen/manoeuvreren aangezien de motor zich erg laag en ook nog eens onder de bestuurder bevindt. Een middenmotor is voor de aandrijving geplaatst zodat je net zo moet schakelen als je dat met een gewone fiets gewend bent. Hierdoor hoef je bijna niet te wennen aan een e-bike met een middenmotor en rij je er zo op weg. Een middenmotor is erg sterk en is hierdoor ook prima te gebruiken in heuvelachtige gebieden. Klik hier voor ons assortiment middenmotoren.

 

 

 

Voorwielmotor

 

Een voorwielmotor is terug te vinden het het voorwiel van de fiets. Een fiets met een voorwielmotor is erg onderhoudsarm dus ook uitermate geschikt voor woon-werk verkeer of als je goedkoop veel kilometers wilt maken. Aangezien de motor voorin de fiets zit en de accu achterop is het gewicht goed verdeeld waardoor je hem erg makkelijk op tilt, om hem zo bijvoorbeeld op een fietsendrager te plaatsen. Er zijn enorm veel soorten/types voorwiel motoren met verschillende rijeigenschappen waardoor je deze motoren terug vind in het goedkope segment maar ook in het hoogste segment fietsen. Klik hier voor ons assortiment voorwielmotoren.