Lease & Fietsplan

Fietslease

 

Een (elektrische) fiets leasen of bestellen via je werkgever (werkkostenregeling)? We vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden.

 

Fiets leasen

Bij auto's is het al jaren de normaalste zaak van de wereld, maar leasen kan met ingang van 2020 ook bij e-bikes, speed pedelecs en gewone fietsen. Voor ongeveer 5 tot 10 euro euro in de maand (afhankelijk van je inkomen) kun je de auto laten staan en rijd je voortaan op een splinternieuwe (elektrische) fiets naar je werk, zonder zorgen over onderhoud en verzekering. Je kunt zowel zakelijk als privé een fiets leasen.

 

Zakelijk een fiets leasen

Biedt je werkgever een leaseregeling aan? Dan kun je goedkoop gebruik maken van een e-bike of gewone fiets. In plaats van de aanschafprijs ga je maandelijks een vaste bijtelling betalen over de waarde van je fiets naar keuze. In 2020 is die vastgesteld op 7 procent. De hoogte van het bedrag dat je uiteindelijk moet betalen, is afhankelijk van je inkomen.

 

Houd er wel rekening mee dat je de reiskostenvergoeding kwijtraakt voor de dagen dat je met de leasefiets naar het werk komt. De Fietsersbond heeft een handige tool, waarmee je snel kunt uitrekenen of zakelijk leasen voor jou aantrekkelijk is.

 

Als werkgever een leasefiets aanbieden?

Van Beek's Rijwielhandel helpt je graag bij het opzetten van een leaseregeling voor je werknemers. We zijn landelijk partner van lease-a-bike (PON lease) en fietsleaseholland. Na het afsluiten van de leaseregeling kunnen de werknemers bij ons een mooie fiets uitzoeken.

 

Privé een fiets leasen

Uiteraard is het ook mogelijk om privé een fiets te leasen. Leasemaatschappijen bieden allerlei mogelijkheden en ook steeds meer fietsmerken bieden opties voor privé lease. Wij werken onder meer samen met fietsleaseholland, Sparta en Batavus. U zoekt uw fiets online uit en die wordt dan bij ons geleverd.

 

Een fiets van de zaak (werkkostenregeling)

Het oorspronkelijke Fietsplan bestaat niet meer, maar de werkkostenregeling (WKR) is een aantrekkelijk alternatief. Ook met deze regeling kun je via de werkgever een e-bike of gewone fiets bestellen en deze van je brutoloon terugbetalen.

 

Werkgevers mogen jaarlijks in totaal 1,2 procent van de totale brutoloonsom van het bedrijf besteden aan fietsen van de zaak, bedrijfsfitness, kerstpakketten en andere zaken.

Op zoek naar een mooie (elektrische) fiets van de zaak? Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden en kom langs bij Van Beek's Rijwielhandel in Voorthuizen.TerugDeel het met uw vrienden!


Onze fietsmerken

Advanced Ebike Das Original
Batavus
BESV
Bike Fun
BSP
Ebike Das Original
Klever
Kreidler
Loekie
Noxon
Qwic
Sparta
Tornado
Van Raam
Vogue