Fiets lease werkgever

Fiets van de zaak? Maak medewerkers blij met zakelijk fiets lease

Werknemers blij maken met een fiets van de zaak, zonder dat het jou als werkgever geld kost? Van Beek's Rijwielhandel in Voorthuizen maakt het mogelijk met zakelijk fiets lease. We helpen jaarlijks meerdere bedrijven en medewerkers  met het leasen van een ebike.

 

Voordelen fietsplan lease

✅ Geliefd bij medewerkers

✅ Kostenneutraal

✅ Stimuleer gezond bewegen

 

Meer informatie over zakelijk fiets lease
Wil je meer weten over zakelijk fiets lease? Eén van de specialisten van Van Beek's Rijwielhandel komt graag vrijblijvend bij je langs voor meer informatie. Met een handige rekentool maken we direct inzichtelijk wat het fietsplan jouw bedrijf en medewerkers oplevert.

Plan een afspraak


Fiets lease geliefd bij medewerkers

Goed personeel wil je vasthouden en een lease fiets helpt daarbij. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de medewerkers interesse heeft in een fiets van de zaak. Dat maakt het fietsplan tot een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde, waarmee je personeel langer aan je bedrijf bindt.

 

Kostenneutraal

Bij medewerkers met een lease fiets bespaar je tot wel twintig procent op de sociale lasten. Daardoor kun je kostenneutraal een bijdrage doen vanaf 20 euro per maand per werknemer. Dat maakt zakelijk fiets lease fiscaal aantrekkelijk voor jou als werkgever. Je kunt er als werkgever ook voor kiezen om meer bij te dragen aan de maandelijkse leasekosten voor je werknemer.

 

Stimuleer gezond bewegen met fiets lease
Zakelijk fiets lease brengt medewerkers in beweging in de buitenlucht. En dat is gezond. Uit onderzoek blijkt dat het ziekteverzuim van fietsende medewerkers fors lager is.

 

Van Beek's Rijwielhandel werkt voor een fiets van de zaak samen met NFP Fietslease en Lease a bike. In onze showroom vind je het grootste aanbod fietsen van Midden-Nederlands. Je medewerkers hebben de lease fietsen voor het uitkiezen.


Meestgestelde vragen


Kost het mij als werkgever veel tijd om zakelijk fiets lease te regelen?
Als je kiest voor zakelijk fiets lease heb je er als werkgever nauwelijks omkijken naar. Van Beek's Rijwielhandel regelt het fietsplan van A tot Z. Na eenmalig registreren en nadenken over het bedrag dat je wilt bijdragen aan de maandelijkse leasekosten zit jouw werk erop. Wij regelen de rest, inclusief de benodigde informatie voor je loonadministratie.

 

Het fietsplan loopt 36 maanden. Wat gebeurt er daarna met de fiets?
Na een periode van 36 maanden krijgt de werknemer de mogelijkheid om de fiets over te nemen. Als er geen interesse is, nemen wij de fiets kosteloos terug.

 

Waaruit bestaat het fiscale voordeel?

Bij het fietsplan mag je als werkgever de aankoopwaarde van de ebike en de maandelijkse leasekosten (inclusief onderhoud, service en verzekering) aftrekken van het brutoloon. Daarmee bespaar je als werkgever op de sociale lasten.

 

Heeft het fietsplan te maken met de werkkostenregeling?

De leasefiets valt niet onder de werkkostenregeling (WKR) omdat er geen directe overdracht van eigendom plaatsvindt. In plaats daarvan wordt de fiets ter beschikking gesteld aan de werknemer.

 

Bekijk de pagina voor werknemers